Tataráček: | |
čerstvý losos bez kůže | 200 g |
plátky uzeného lososa | 100 g |
rajčata | 250 g |
Zálivka | |
čerstvě vymačkaná šťáva z citronů | 2 ks |
olivový olej | 3 lžíce |
dijonská hořčice | 1 lžíce |
kopr | snítka |
naťová cibulka | 1 ks |
čerstvě nahrubo mletý pepř | špetka |
sůl | špetka |
Výborná souhra chutí....
Čerstvý lososový filet i uzené lososové plátky nakrájíme na drobné kostičky.
Rajčata oloupeme, zbavíme jadérek a taktéž překrájíme na kostičky.
Toto všechno dáme do misky, promícháme a odložíme do lednice.
Mezi tím si připravíme zálivku: do misky si dáme olivový olej, citronovou šťávu, hořčici, sůl, pepř a řádně prošleháme. Nakonec přidáme najemno nakrájenou cibulku a kopr.
Zálivkou přelijeme tataráček a promícháme. Můžeme dosolit a připepřit.. dle chuti.
Necháme cca 30 min. v chladu odpočívat.
Podáváme na opečené bagetě. Tu si můžeme opéci nasucho v toustovači nebo na pánvi. Taky lze bagetky pokapat olivovým olejem a opéci v troubě s funkcí "gril".
Můžeme dozdobit kopečkem kysané smetany a snítkou kopru.