Ingredience: | |
tvrdší hříbky | 500 g |
olej | 2 lžíce |
středně velká cibule | 1 ks |
drcený kmín | 1 lžička |
worcester | 2 lžíce |
sladká chilli omáčka | 3 lžíce |
sůl | špetka |
mletý pepř | špetka |
syrový žloutek | 1 ks / na osobu |
na tuku opečené na plátky nakrájené rohlíky nebo krajíčky chleba | dle potřeby |
S tataráky na všechny způsoby se obzvláště letos roztrhl pytel. Můžete ochutnat i bezmasé variace, jako je lilkový, dýňový něco z pečené zeleniny. Mno a na řadě jsou houby. Myslím, že si opravdu pochutnáte.
Očištěné hříbky i s nožkama nakrájíme na velice drobné kousky.
Cibuli nakrájíme nadrobno, cca 2 lžíce odložíme stranou a zbytek dáme orestovat na rozehřátý olej. Poté přidáme hřiby, kmín, mírně osolíme a opepříme. Za občasného mírného podlití vodou dusíme 30 minut. Během dušní často promícháváme.
Pak přidáme worcester, chilli omáčku, promícháme a případnou tekutinu necháme prudce, silným varem odpařit.
Směs necháme vychladnout.
Na talíři do každé porce vložíme syrový žloutek a malinko posypeme zbytkem nakrájené cibule.
Podáváme s opečeným pečivem.