Pažitka
Název:

Tatarák z lososa


Tatarák z lososa


Ingredience:
Ingredience:
filet lososa bez kůže dle potřeby
čerstvý nasekaný kopr dle chuti
pepř dle chuti
mořská sůl dle chuti
extra virgin olivový olej dle potřeby
cibulka, nakrájená nadrobno dle chuti
dijonská hořčice dle chuti
citronová šťáva dle chuti
Postup přípravy:

Jsem závislák na tataráku, miluju hovězí tatarák, lososový tatarák a dokonce i tvarůžkový...

Obecně zbožňuji syrové ryby. Tento pokrm bych mohla jíst každý týden a vůbec bych se nezlobila.

A jak si jeden takový tataráček z lososa připravit? Je to velmi jednoduché.

1. Lososa opláchneme, osušíme a nakrájíme na drobné kostičky. 
2. Cibulku nakrájíme nadrobno a smícháme ji s lososem.
3. Přidáme trochu panenského olivového oleje, zakápneme citronovou šťávou, poměrně dost osolíme a s mírou opepříme. Vše však dle vaší chuti!
4. Přidáme lžičku hořčice, nasekaný kopr a promícháme. 
5. Tataráček dáme na rozpečené toasty.

Co o této rybě možná nevíte…

Losos až do dospělosti žije v chladných vodách v severních mořích a pouze za účelem rozmnožování pak táhne k pramenům řek.

Růžovo-oranžové maso z lososa je řazeno mezi top potraviny a to hlavně díky obsahu nenasycených mastných kyselin omega 3. Nedostatek těchto důležitých látek může mít za následek suchou pokožku, únavu, lámavost vlasů, poruchy soustředění dokonce i bolesti kloubů. Příčinou je nízký příjem těchto látek, které působí blahodárně na srdeční činnost, zdraví cév i nervové soustavy.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Dominika R. Scholzová

    zavřít okno