Ingredience: | |
teff světlé zrno | 50 g |
hruška | 1 ks |
jahody | 150 g |
voda | dle potřeby |
borůvky | na ozdobení |
Moc jsem si oblíbila výrobky od Adveni, mouky i zrna. Teff zrno jsem již jednou zkusila a našemu malému gurmánovi moc šmakuje. Povedla se mi moc chutná variace a nezůstalo mi ani na oblíznutí lžičky. Teff zrno i mouka u nás bodují.
Zrníčka teffu nejdříve na jemném sítku propláchneme. Po té je zalijeme 3 násobným objemem vody, přivedeme k varu, stáhneme na nejnižší stupeň a dusíme pod pokličkou 15 minut. Zrno nejprve plave. Pak si začne sedat ke dnu přibližně po 10 minutách a to je doba, kdy je zapotřebí míchat. Pozor může se připálit. Uvařený teff je měkký, má lahodnou oříškovou chuť a příjemné aroma. Do uvařeného teffu přidáme nastrouhanou hrušku a jahody, rozmixujeme, naplníme do pohárů, ozdobíme borůvkami.
Podrobné info: