Ingredience: | |
teff zrn světlé | 50 g |
přírodní Šmakoun | 100 g |
šťáva z limetky | dle chuti |
hruška | 1 ks |
jahody | na ozdobení |
Už jsem delší dobu nedělala teff a v lednici mi zůstal načatý šmakoun, blesklo mi hlavou, že by se dal použít do dezertu a ve spojení s teff zrnem, které má lehce oříškovou chuť bude dokonalou kombinací, přidala jsem hrušku a šťávu z limetky a vnikl tento dezertík a jako sladkou tečku jsem jej ozdobila jahodami.
Zrníčka teffu nejdříve na jemném sítku propláchneme. Po té je zalijeme 3 násobným objemem vody. Přivedeme k varu, stáhneme na nejnižší stupeň a dusíme pod pokličkou 15 minut. Zrno nejprve plave. Pak si začne sedat ke dnu přibližně po 10 minutách a to je doba, kdy je zapotřebí míchat. Pozor může se připálit. Uvařený teff je měkký, má lahodnou oříškovou chuť a příjemné aroma. Po uvaření teff zrna přidáme šmakouna, nastrouhanou hrušku a šťávu z limetky. Rozmixujeme tyčovým mixérem, nandáme do pohárů a ozdobíme jahodami. Pokud budete připravovat dezert pro dospělé, můžete jej přisladit.
Podrobné info: