Pažitka
Název:

Teff dezert se šmakounem, hruškou, jahodami a limetkou


Teff dezert se šmakounem, hruškou, jahodami a limetkou


Ingredience:
Ingredience:
teff zrn světlé50 g
přírodní Šmakoun100 g
šťáva z limetky dle chuti
hruška1 ks
jahody na ozdobení
Postup přípravy:

Už jsem delší dobu nedělala teff a v lednici mi zůstal načatý šmakoun, blesklo mi hlavou, že by se dal použít do dezertu a ve spojení s teff zrnem, které má lehce oříškovou chuť bude dokonalou kombinací, přidala jsem hrušku a šťávu z limetky a vnikl tento dezertík a jako sladkou tečku jsem jej ozdobila jahodami.

Zrníčka teffu nejdříve na jemném sítku propláchneme. Po té je zalijeme 3 násobným objemem vody. Přivedeme k varu, stáhneme na nejnižší stupeň a dusíme pod pokličkou 15 minut. Zrno nejprve plave. Pak si začne sedat ke dnu přibližně po 10 minutách a to je doba, kdy je zapotřebí míchat. Pozor může se připálit. Uvařený teff je měkký, má lahodnou oříškovou chuť a příjemné aroma. Po uvaření teff zrna přidáme šmakouna, nastrouhanou hrušku a šťávu z limetky. Rozmixujeme tyčovým mixérem, nandáme do pohárů a ozdobíme jahodami. Pokud budete připravovat dezert pro dospělé, můžete jej přisladit.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno