Pažitka
Název:

Tekvicové toasty s modrým syrom

vegetariánský recept


Tekvicové toasty s modrým syrom


Ingredience:
Ingredience:
malej muškátovej tekvice1/2 ks (asi 400 g)
olivový olej na potretie
hrubé plátk chleba, prípadne 4 menšie plátky2 velké ks
modrého syru, napr. Gorgonzola alebo dolcelatte80 g
lístkov mladého špenátu alebo rukoly hrsť
morská soľ štipka
čerstvo mleté čierne korenie štipka
Dressing:
balzamikového octu1/2 lyžice
olivového oleja1 lyžica
Postup přípravy:

Snídaně je nejdůležitější jídlo, které Vás nastartuje na celý den. Neodbývejte ani přípravu snídaně a řádně si s ní vyhrajte. Stačí upéct dýni, dát ji na opečený chléb a vydatná snídaně je hotová....

Rúru predhrejeme na 200°C.

Z tekvice vyberieme semienka a dužinu rozrežeme pozdĺžne na 4 mesiačiky. Dáme do zapekacej misky, potrieme olivovým olejom a ochutíme soľou a korením. Pečieme v predhriatej rúre 45 minút do mäkka, potom vyberieme z rúry a necháme trochu vychladnúť. Z tekvice odrežeme šupku.

Na dressing zmiešame v malej miske ocot a olej.

Chlieb opečieme z jednej strany pod predhriatym grilom, potom ho otočíme na druhú stranu. Na neopečenú stranu položíme tekvicu, plátky syra a grilujeme, pokým sa syr neroztopí. Na každý toast dáme za hrsť špenátu alebo rukoly, pokvapkáme dressingom a podávame.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Zuzana Klestinec (Sue Clash)

    zavřít okno