telecí kotleta | 250 g |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
česnek | 1 stroužek |
rozmarýn | špetka |
olivový olej | trochu |
Salát: | |
brambory | 250 g |
hrášek | dle potřeby |
mrkev | dle potřeby |
šalotka | 1 ks |
jablko | dle chuti |
kyselá okurka | 1 ks |
bílý jogurt | 100 g |
citron | dle potřeby |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
Ingredience: |
Dobrá inspirace pro ty, kteří se i přes svátky drží svého jídelníčku....
Salát: Uvařené vychladlé brambory oloupeme, nakrájíme a smícháme s uvedenými ingrediencemi. Dochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou.
Maso: Připravíme si do misky 2 lžíce olivového oleje a přidáme prolisovaný stroužek česneku a trochu rozmarýnu. Maso osolíme a opepříme. Pánev vytřeme připraveným olejem a maso opékáme. Během pečení postupně maso potíráme připraveným olejem.
Energické hodnoty:
Sacharidy 65 g
Bílkoviny 55 g
Tuky 15 g
Energie 600 kcal
Myslím, že toto jídlo by mohlo sloužit jako dobrá inspirace pro ty z vás, kteří se i přes svátky, stejně jako já, drží svého jídelníčku, a kromě radosti svým blízkým, by rádi u štědrovečerní tabule potěšili i své chuťové pohárky. Oproti těžkému majonézovému salátu vám bude vaše zažívání velmi vděčné.
Tipy: Pokud máte raději rybu, doporučuji vyzkoušet Pražmu královskou nebo Candáta. Je to velmi příjemná změna oproti Lososu či Tuňáku, který se během roku v mém jídelníčku objevuje nejčastěji ze všech ryb.
Salát je velmi dobrý bez použití bílého jogurtu. Můžete pro dochucení zkusit jablečný ocet s trochou dijonské hořčice.