Pažitka
Název:

Telecí kotleta s bramborovým salátem


Telecí kotleta s bramborovým salátem


Ingredience:
telecí kotleta250 g
sůl špetka
pepř špetka
česnek1 stroužek
rozmarýn špetka
olivový olej trochu
Salát:
brambory250 g
hrášek dle potřeby
mrkev dle potřeby
šalotka1 ks
jablko dle chuti
kyselá okurka1 ks
bílý jogurt100 g
citron dle potřeby
sůl špetka
pepř špetka
Ingredience:
Postup přípravy:

Dobrá inspirace pro ty, kteří se i přes svátky drží svého jídelníčku....

Salát: Uvařené vychladlé brambory oloupeme, nakrájíme a smícháme s uvedenými ingrediencemi. Dochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou.

Maso: Připravíme si do misky 2 lžíce olivového oleje a přidáme prolisovaný stroužek česneku a trochu rozmarýnu. Maso osolíme a opepříme. Pánev vytřeme připraveným olejem a maso opékáme. Během pečení  postupně maso potíráme připraveným olejem. 

Energické hodnoty:

Sacharidy 65 g
Bílkoviny 55 g
Tuky 15 g
Energie 600 kcal

Myslím, že toto jídlo by mohlo sloužit jako dobrá inspirace pro ty z vás, kteří se i přes svátky, stejně jako já, drží svého jídelníčku, a kromě radosti svým blízkým, by rádi u štědrovečerní tabule potěšili i své chuťové pohárky. Oproti těžkému majonézovému salátu vám bude vaše zažívání velmi vděčné.

Tipy: Pokud máte raději rybu, doporučuji vyzkoušet Pražmu královskou nebo Candáta. Je to velmi příjemná změna oproti Lososu či Tuňáku, který se během roku v mém jídelníčku objevuje nejčastěji ze všech ryb.
Salát je velmi dobrý bez použití bílého jogurtu. Můžete pro dochucení zkusit jablečný ocet s trochou dijonské hořčice.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Robert Maška

    zavřít okno