Pažitka
Název:

Telecí saltimbocca - roládky se sušenou šunkou a šalvějí


Telecí saltimbocca - roládky se sušenou šunkou a šalvějí


Ingredience:
Ingredience:
libové telecí maso4 plátky (jeden cca 200g)
sušená šunka150 g
čerstvá šalvěj dle chuti
hladká mouka2 - 3 lžíce
bílé víno150 ml
máslo dle potřeby
olivový olej dle potřeby
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Italská saltimbocca je telecí maso se šalvějí, sušenou šunkou a bílým vínem. Jeho příprava je velice snadná, ať už se rozhodnete pro verzi zamotanou do roládky nebo pro plátek masa. A tohle jídlo opět stojí za vyzkoušení.

Když se vám podaří narazit na kvalitní telecí maso, můžete si připravit třeba právě tohle skvělé a snadné jídlo. Já jsem váhala a přemýšlela, jestli se pustit do klasických vídeňských řízků nebo raději zvolit něco, co jsem doma ještě nevařila. Zvítězila chuť na italskou kuchyni a bylo to skvělá volba.

Telecí maso se úplně rozpadá, je velice měkké a jemné. Šalvěj mu dodá netradiční chuť a vůní, stejně jako sušená šunka.

Telecí plátky si na obou stranách osolte a opepřete. Na každý plátek položte sušenou šunku a pár lístků šalvěje.

Zamotejte do rolády a zajistěte párátky nebo jinak, jak jste zvyklí. Já používám silikonové provázky, určené přímo na závitky.

Každou roládku obalte důkladně v hladké mouce.

Ve velké pánvičce rozehřejte olej s kouskem másla. Dejte osmahnout roládky pěkně ze všech stran. Zalijte vínem, které necháte vyvařit. Přidejte trochu vody a přikryjte poklicí.

Roládky nechejte podusit doměkka.

Podávejte s libovolnou přílohou a šťávou, která vznikla v pánvičce.

Dobrou chuť přeje Elly.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Alena Elly Kolaříková a Lenka Mastešová

    zavřít okno