Pažitka
Název:

Teplý cizrnový salát s tofu


Teplý cizrnový salát s tofu


Ingredience:
Ingredience:
česnek dle chuti
cibule dle chuti
čerstvá brokolice dle potřeby
čerstvý řapíkatý celer dle chuti
cizrna dle potřeby
čerstvé ranné zelí dle potřeby
sojová omáčka dle chuti
sušená rajčata dle potřeby
chilli tofu dle potřeby
čerstvě mletý pepř dle chuti
čerstvě mleté chilli dle chuti
olivový olej dle potřeby
Postup přípravy:

Dneska jsem po dlouhé době dlouze přemýšlela nad tím, jak dnešní recept pojmenovat. Zda teplý cizrnový salát, teplá zeleninová směs, zeleninová pánev či co dům dal.

1. Přes noc namočte požadované množství cizrny a před obědem ho dejte na cca 30 minut vařit. Množství volte dle počtu porcí.

2. Do hrnce s osolenou vodou dáme vařit požadované množství brokolice  řapíkatého celeru na cca 5 minut. Ta aby byla zelenina stále relativně křupavá. 

3. mezitím si na olivovém oleji lehce orestujeme na plátky nakrájený česnek a cibuli.

4. Jakmile bude česnek a cibule zlatavá přidáme na pánev na nudličky pokrájené zelí spolu s povařenou zeleninou. Přidáme zároveň na malé plátky pokrájená sušená rajčata dle vaší chuti.

5. Mezitím směs podlijeme trochou sojové omáčky a trochou vody. Směs sem tam promícháme a necháme vodu vypařit. Opepříme a dle libosti přidáme trochu mletého chilli.

6. Poté přidáme na kostičky nakrájené tofu a směs promícháme. Hotovo a servírujeme.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Dominika R. Scholzová

    zavřít okno