Pažitka
Název:

Teplý čočkový salát


Teplý čočkový salát


Ingredience:
Ingredience:
drobnozrnná zelená čočka250 g
cherry rajčátka dle potřeby
balkánský sýr dle chuti
citronová šťáva dle chuti
olivový olej1 lžíce
hrubozrnná hořčice1 lžička
čerstvý koriandr dle chuti
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Když se řekne čočkový nebo fazolový salát, okamžitě se mi vybaví školní obědy. Tenkrát jsme dostávali luštěninový salát s cibulí a pamatuji si, že mi vůbec nechutnal. Každopádně jsem mu chtěla dát ještě šanci a připravila si ho podle své chuti a fantazie. Salátek je výborný v kombinaci s nějakou tučnou rybou nebo si ho můžete dát jen tak.

Čočku uvaříme dle návodu. Mezitím si v míse smícháme na kousky nakrájená cherry rajčátka s citronovou šťávou, olivovým olejem a hrubozrnnou hořčicí. Vmícháme uvařenou čočku a ochutíme solí a pepřem. Před podáváním salát posypeme balkánským sýrem a čerstvým koriandrem.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Michaela Šupáková

    zavřít okno