Ingredience (na 3 placky): | |
celozrnná hladká špaldová mouka | 500 g |
čerstvé droždí | 5 g |
sůl | 15 g |
krupicový cukr | 5 g |
olivový olej | 25 g |
vlažná voda | 250 ml |
Miluju pizzu, stejně jako mnoho dalších italských jídel. Většinou ji dělám z normální hladké mouky typu 00, ale faktem je, že jsem z ní vždycky strašně přecpaná. No jenže co dělat, když pizzu milujete a nedávno jste si koupili úžasný plech/formu na pečení pizzy? Vymyslet si zdravější variantu. A tak vzniklo těsto na pizzu z mé velmi oblíbené špaldové mouky. Na vrch si pak můžete hodit co chcete/máte rádi... To je na pizze to úžasné. Můžete jí dělat pořád a stále jinak.
Ve vodě důkladně romíchejte droždí, oliváč, cukr a sůl. Do větší nádoby (nejlépe od robotu) dejte špaldovou mouku. K mouce přilijte směs vody, droždí, oliváče, cukru a soli. Pořádně zpracujte těsto buď rukama nebo za pomoci robota (zvolte nástavec typu hák).Těsto rozdělte na 3 stejně velké části. Vytvarujte z nich koule. Každou kouli a vložte do mísy a přikryjte ji alobalem nebo utěrkou. Nechte na teplém místě hodinu kynout. Po hodině můžete z každé koule vyválet placku a ozdobit ji čím chcete.
Podrobné info: