Pažitka
Název:

Těsto na pizzu ze špaldové mouky


Těsto na pizzu ze špaldové mouky


Ingredience:
Ingredience (na 3 placky):
celozrnná hladká špaldová mouka500 g
čerstvé droždí5 g
sůl15 g
krupicový cukr5 g
olivový olej25 g
vlažná voda250 ml
Postup přípravy:

Miluju pizzu, stejně jako mnoho dalších italských jídel. Většinou ji dělám z normální hladké mouky typu 00, ale faktem je, že jsem z ní vždycky strašně přecpaná. No jenže co dělat, když pizzu milujete a nedávno jste si koupili úžasný plech/formu na pečení pizzy? Vymyslet si zdravější variantu. A tak vzniklo těsto na pizzu z mé velmi oblíbené špaldové mouky. Na vrch si pak můžete hodit co chcete/máte rádi... To je na pizze to úžasné. Můžete jí dělat pořád a stále jinak. 

Ve vodě důkladně romíchejte droždí, oliváč, cukr a sůl. Do větší nádoby (nejlépe od robotu) dejte špaldovou mouku. K mouce přilijte směs vody, droždí, oliváče, cukru a soli. Pořádně zpracujte těsto buď rukama nebo za pomoci robota (zvolte nástavec typu hák).Těsto rozdělte na 3 stejně velké části. Vytvarujte z nich koule. Každou kouli a vložte do mísy a přikryjte ji alobalem nebo utěrkou. Nechte na teplém místě hodinu kynout. Po hodině můžete z každé koule vyválet placku a ozdobit ji čím chcete.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Kateřina Homolová

    zavřít okno