Ingredience: | |
těstoviny penne nebo fusilli | 300 g |
střední rajčata | 4 ks |
větší zelená paprika | 1 ks |
hrášek | 1 malá konzerva |
kukuřice | 1 malá konzerva |
tuňák v oleji | 1 konzerva |
střední červená cibule | 1 ks |
sušená rajčata v oleji | dle chuti |
majonéza | 4 lžíce |
zakysaná smetana | 4 lžíce |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
Že mě bolej záda už jsem vám psala… zejtra mě čeká sedmá injekce a konečně to vypadá, že jako dobrý. Sice jsem si, po těch všech svatbách říkala, že si dám od vaření na chvíli pohov, ale takhle jsem to zase úplně nemyslela. Odtržení vod plotny je pro mě horší, než bych čekala… A jelikož jsem poslušná rad doktora = jsem v teple, netahám těžký věci a odpočívám, udělala jsem - v naprostým teple - aspoň báječnej těstovinovej salát! Rychlá, nenáročná véča a hlavně je to po dlouhý době žrádlo, který mi při focení nevystydlo!
Těstoviny uvařte v osolený vodě „al dente“ = na skus, aby nebyly rozvařený. Scedíte a necháte vychladnout. Rajčata, papriku, sušený rajčata a cibuli nakrájíte na kostičky. Z konzervovaný zeleniny slijete veškerej nálev. Zálivka je na vás, já nejradši kombinuju majonézu s dobrou zakysanou smetanou 1:1. Nepodceňte množství, těstoviny zálivku nasajou jako houba. No a teď zbejvá jen všechny suroviny spojit. Do uvařených těstovin přidejte nakrájenou i konzervovanou zeleninu, dobře osolte, opepřete a promíchejte. Pak tuňáka a zálivku. Znovu zamíchejte, můžete přidat i nasekaný bylinky podle chuti a servírujeme!
Podrobné info: