Pažitka
Název:

Těstovinový salát


Těstovinový salát


Ingredience:
Ingredience:
těstoviny penne nebo fusilli300 g
střední rajčata4 ks
větší zelená paprika1 ks
hrášek1 malá konzerva
kukuřice1 malá konzerva
tuňák v oleji1 konzerva
střední červená cibule1 ks
sušená rajčata v oleji dle chuti
majonéza4 lžíce
zakysaná smetana4 lžíce
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Že mě bolej záda už jsem vám psala… zejtra mě čeká sedmá injekce a konečně to vypadá, že jako dobrý. Sice jsem si, po těch všech svatbách říkala, že si dám od vaření na chvíli pohov, ale takhle jsem to zase úplně nemyslela. Odtržení vod plotny je pro mě horší, než bych čekala… A jelikož jsem poslušná rad doktora = jsem v teple, netahám těžký věci a odpočívám, udělala jsem - v naprostým teple - aspoň báječnej těstovinovej salát! Rychlá, nenáročná véča a hlavně je to po dlouhý době žrádlo, který mi při focení nevystydlo!

Těstoviny uvařte v osolený vodě „al dente“ = na skus, aby nebyly rozvařený. Scedíte a necháte vychladnout. Rajčata, papriku, sušený rajčata a cibuli nakrájíte na kostičky. Z konzervovaný zeleniny slijete veškerej nálev. Zálivka je na vás, já nejradši kombinuju majonézu s dobrou zakysanou smetanou 1:1. Nepodceňte množství, těstoviny zálivku nasajou jako houba. No a teď zbejvá jen všechny suroviny spojit. Do uvařených těstovin přidejte nakrájenou i konzervovanou zeleninu, dobře osolte, opepřete a promíchejte. Pak tuňáka a zálivku. Znovu zamíchejte, můžete přidat i nasekaný bylinky podle chuti a servírujeme!

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Mona Jaoua

    zavřít okno