Ingredience: | |
těstoviny fusilli | 180 g |
žampiony (čím menší, tím lepší) | 100 g |
kuřecí prsa | 200 g |
středně velká červená řepa (pečená nebo předvařená) | 1 ks |
rukola | 1 velká hrst |
olej | dle potřeby |
sůl | dle chuti |
Dresing: | |
majonéza | 2 plné lžíce |
bílý jogurt | 2 plné lžíce |
citronová štáva | dle chuti |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
Mám ráda asi všechno, v čem je červená řepa. Těstovinový salát s červenou řepou si občas kupujeme v práci k obědu, tak proč ho nezkusit udělat i doma.
Množství salátu uvádím na dvě porce, ale opravdu pořádné porce, které vydají za hlavní chod. Salát můžete jíst buď vychlazený, ale já ho mám radši vlažný. Ne teplý, ale už vůbec ne studený z lednice.
Nejjednodušší je použít koupenou, předvařenou řepu. Samozřejmě si ji na salát můžete i sami upéct, jak chcete. Syrovou řepu pečte zabalenou v alobalu na 200°C přibližně 1 hodinu. Záleží na velikosti řepy, ale řepa střední velikosti bude do hodiny určitě pečená. Po upečení ji nechte vychladnout a oloupejte.
Do osolené vroucí vody dejte vařit těstoviny. Po uvaření sceďte a propláchněte studenou vodou, ať se neslepí.
Kuřecí prsa nakrájejte na kostičky (cca 2 x 2 cm) a osolte. Malé žampiony překrojte napůl, větší na čtvrtiny. Na pánev vlijte trochu oleje a opečte kuřecí prsa, dejte stranou do mísy. Do pánve vsypte žampiony a krátce je orestujte. Hotové žampiony dejte do mísy ke kuřecímu masu. Nechte vychladnout.
Červenou řepu pokrájejte na malé hranolky a dejte do mísy k masu a žampionům. Přidejte i těstoviny a promíchejte.
V hrnku smíchejte jogurt, majonézu, citronovou šťávu, osolte a opepřete.
Do mísy vlijte dresing a vše dobře promíchejte, přidejte i rukolu.
Salát podle chuti nechte vychladit nebo podávejte vlažný.
Podrobné info: