Pažitka
Název:

Těstovinový salát s tuňákem a zeleninou


Těstovinový salát s tuňákem a zeleninou


Ingredience:
Ingredience:
těstoviny350 g
tuňák ve vlastní šťávě2 konzervy
balkánský sýr1 balení
paprika2 ks
salátová okurka1 ks
rajčata3 ks
bílý jogurt1 malý kelímek
bylinky dle chuti
pesto z medvědího česneku dle chuti
Postup přípravy:

Tenhle salát má pro mě speciální citovou hodnotu. Bylo to totiž první jídlo, které pro mě "uvařil" můj drahý před mnoha lety. Vždycky jsme si ho udělali ohromný kotel a jedli ho tři dny. Od té doby prošel pár úpravami do zdravější verze, ale kouzlo si zachoval stále.

Nejprve si uvaříme těstoviny ve vroucí osolené vodě a mezitím nakrájíme zeleninu, sýr na malé kostičky a přidáme tuňáka. V jogurtu si rozmícháme oblíbené bylinky - já dala lžičku provensálského koření a lžičku pesta z medvědího česneku. Jogurtovou marinádu promícháme s ostatními surovinami a vmícháme zchladlé uvařené těstoviny (použila jsem celozrnné penne).

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Lucie Kříbalová

    zavřít okno