Pažitka
Název:

Těstovinový salát s tuňákem, kukuřicí a domácí tatarskou omáčkou


Těstovinový salát s tuňákem, kukuřicí a domácí tatarskou omáčkou


Ingredience:
Ingredience:
libovolné těstoviny1 a 1/2 balíčku
tuňák v oleji2 plechovky
sterilovaná kukuřice1 plechovka
cherry rajčátka4 ks
jarní cibulka1 ks
petrželka dle chuti
Domácí tatarská omáčka:
zakysaná smetana1 velký kelímek
ostřejší hořčice dle chuti
citronová šťáva dle chuti
nastrouhaná cibule1 ks
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Jednoduchý a rychlý oběd či večeře? Těstoviny na různé způsoby. U nás jsem dnes připravila těstovinový salát s tuňákem, který se hodí i do teplých dnů.

Těstoviny uvaříme se lžící oleje podle návodu. Scedíme a necháme okapat. Tuňáka v oleji přidáme k těstovinám, přimícháme nakrájená cherry rajčátka, sterilovanou kukuřici a ochutíme solí a pepřem. 

Do zakysané smetany přimícháme hořčici, cibulku, citronovou šťávu, sůl a pepř. Vše společně promícháme a dáme uležet do chladu. Podáváme vychlazené samotné nebo s pečivem.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy20 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno