Pažitka
Název:

Těstoviny na másle se šalvějí, dýní a sušenými rajčaty


Těstoviny na másle se šalvějí, dýní a sušenými rajčaty


Ingredience:
Ingredience:
těstoviny (já použila celozrnné linguine, to jsou ty placaté špagety)350 g
máslo100 g
šalvěj (sušená, zamražená, nejlépe čerstvá) hrst
sušená rajčata100 g
dýňová dužina (tzn. oloupaná a vydlabaná)800 g
parmezán dle potřeby
sůl špetka
pepř špetka
cukr špetka
Postup přípravy:

Včera jsem se rozhodovala, co udělat s půlkou dýně, kterou jsem měla v lednici od vaření polévky. Prošla jsem několik receptů jak na rizoto, tak na těstoviny. Jak od českých kuchařů, tak od zahraničních. Nakonec jsem se nechala inspirovat jedním Italem a musím říct, že to stálo za to!!!

Nejprve se vrhneme na dýni, to trvá nejdéle. Oloupeme dýni, vydlabeme a nakrájíme na kostičky. Já dělala cca 2 cm x 2 cm.
Dýni vložíme do zapékací misky, ocukrujeme špetkou cukru, lehce osolíme a opepříme, podlijeme cca 1 naběračkou vody a vložíme do trouby na 200 stupňů cca na 20-30 min. Vytáhneme jakmile dýně bude měkká.

Až bude dýně měkká, dáme si vařit těstoviny do osolené vody.

Vezmeme hlubší pánev a v té si rozpustíme máslo se šalvějí. Lehce necháme bublat, ale nesmí se máslo připálit. Poté vložíme sušená rajčata a také chvíli orestujeme. Dále vložíme dýni, vypneme plotýnku a celé promícháme. Pokud je to celé suché, podlijeme ještě trochou vody z těstovin.

Poté scedíme těstoviny a smícháme se směsí v pánvi. Poté servírujeme na talíř a posypeme parmezánem a můžeme podávat.

Dobrou chuť :)

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Kateřina Kuranova - Smooth cooking

    zavřít okno