Název:Těstoviny - Penne al sugo freddo
Ingredience:
čerstvá rajčata | 3-4 ks |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
extrapanenský olej | 4 lžíce |
čerstvá bazalka | 5 lístků |
sýr Grand Moravia | hrst |
Postup přípravy:Poslední dobou jsem opět docela nestíhala a dostala jsem se novým receptům až teď. Dneska mám pro vás takový jednoduchý recept se studenou rajčatovou omáčkou a čerstvou bazalkou. Těstoviny použijte krátké, v podstatě jakékoliv se k tomu hodí. Nejvíc asi conchiglie, penne nebo farfalle.
Postup:
- nakrojte na rajčatech křížek a dejte je vařit na necelou minutu do vroucí vody
- potom z nich sloupněte slupku a vykrojte vnitřek (kdo má rád semínka může nechat)
- mezitím dejte vařit vodu na těstoviny, osolte jí
- rajčata nakrájejte na drobno a vložte je do mísy společně s olivovým olejem, osolte, opepřete a přidejte bazalku nakrájenou nebo natrhanou na malé kousky
- celou směs pořádně promíchejte a rozmačkejte
- hotové těstoviny zceďte a smíchejte se směsí
- podle chuti posypte sýrem Gran Moravia
Přeji Vám doboré chutnání!
Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min
Autor:
zavřít okno