Pažitka
Název:

Těstoviny s dýňovou omáčkou


Těstoviny s dýňovou omáčkou


Ingredience:
kvalitní těstoviny dle Vaší nálady dle potřeby
voda na vaření těstovin a podlití omáčky dle potřeby
dýně Hokkaido v Bio kvalitě1 ks
větší mrkev2 ks
větší cibule1 ks
česnek4 stroužky
Bio olivový olej trochu
Bio zeleninový bujon bez glutamátů1 ks
římský kmín špetka
směs pepřů špetka
sůl špetka
dobré víno200 ml
smetana (nebo rostlinná náhražka smetany) dle potřeby
bylinky na ozdobení
kvalitní parmazán na posypání
Ingredience:
Postup přípravy:

Váš partner (partnerka) Vás za toto jídlo bude nosit na rukou....

Dáme vařit vodu na těstoviny. Dýni neloupáme, jen očistíme kartáčkem, rozpůlíme, vydlabeme semínka, nakrájíme na kostky. Mrkev očistíme, nakrájíme na kolečka. Cibuli zesklovatíme na rozpáleném oleji (či másle), přidáme drcený česnek, dýni, mrkev, podlijeme vínem a cca
2 dcl vody. Necháme provařit asi 10 minut, přidáme bujon, koření a vaříme dalších 10 minut.

Vidličkou rozmačkáme uvařenou dýni a mrkev na kousky (ale aby zbyly i větší kousky), zjemníme smetanou a dochutíme. Mezitím jsme dali těstoviny do vroucí a hodně osolené vody a vaříme do Vámi požadované tvrdosti (na skus jsou stejně nejlepší). Slijeme vodu, neproplachujeme – pouze vmícháme trošku kvalitního olivového oleje.

Servírujeme na talíře, zdobíme oku lahodícími bylinkami. Jíme a pijeme zbylé víno.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Mirka Nahodilová

    zavřít okno