kvalitní těstoviny dle Vaší nálady | dle potřeby |
voda na vaření těstovin a podlití omáčky | dle potřeby |
dýně Hokkaido v Bio kvalitě | 1 ks |
větší mrkev | 2 ks |
větší cibule | 1 ks |
česnek | 4 stroužky |
Bio olivový olej | trochu |
Bio zeleninový bujon bez glutamátů | 1 ks |
římský kmín | špetka |
směs pepřů | špetka |
sůl | špetka |
dobré víno | 200 ml |
smetana (nebo rostlinná náhražka smetany) | dle potřeby |
bylinky | na ozdobení |
kvalitní parmazán | na posypání |
Ingredience: |
Váš partner (partnerka) Vás za toto jídlo bude nosit na rukou....
Dáme vařit vodu na těstoviny. Dýni neloupáme, jen očistíme kartáčkem, rozpůlíme, vydlabeme semínka, nakrájíme na kostky. Mrkev očistíme, nakrájíme na kolečka. Cibuli zesklovatíme na rozpáleném oleji (či másle), přidáme drcený česnek, dýni, mrkev, podlijeme vínem a cca
2 dcl vody. Necháme provařit asi 10 minut, přidáme bujon, koření a vaříme dalších 10 minut.
Vidličkou rozmačkáme uvařenou dýni a mrkev na kousky (ale aby zbyly i větší kousky), zjemníme smetanou a dochutíme. Mezitím jsme dali těstoviny do vroucí a hodně osolené vody a vaříme do Vámi požadované tvrdosti (na skus jsou stejně nejlepší). Slijeme vodu, neproplachujeme – pouze vmícháme trošku kvalitního olivového oleje.
Servírujeme na talíře, zdobíme oku lahodícími bylinkami. Jíme a pijeme zbylé víno.
Podrobné info: