větší fenykl | 1 ks |
žampiony | 8 ks |
sůl | špetka |
bílý pepř | špetka |
česnek | 6 stroužků |
smetana | 500 ml |
těstoviny | 250 - 300 g |
rajče | 2 ks |
máslo | kousek |
solamyl | trochu |
Ingredience: |
Fenykl je výborná záležitost, jak do jídel tak jen čerstvý jen třeba k chlebu s něčím :) Navíc je velice zdravý a čistí krev.
Na másle orestujeme na nudličky nakrájený fenykl, přidáme na plátky nakrájený česnek a zarestujeme. Pak přidáme nakrájené žampiony a opět restujeme. Zalijeme smetanou, osolíme, opepříme a povaříme. Nakonec lehce zahustíme solamylem.
Těstoviny uvaříme dle návodu s oblíbenou bylinkou (já dávám většinou libeček). Na talíř dáme těstoviny a polijeme omáčkou. Posypeme nakrájenými rajčaty zbavených jadýrek.
Podrobné info: