Pažitka
Název:

Těstoviny s fenyklem a žampiony


Těstoviny s fenyklem a žampiony


Ingredience:
větší fenykl1 ks
žampiony8 ks
sůl špetka
bílý pepř špetka
česnek6 stroužků
smetana500 ml
těstoviny250 - 300 g
rajče2 ks
máslo kousek
solamyl trochu
Ingredience:
Postup přípravy:

Fenykl je výborná záležitost, jak  do jídel tak jen čerstvý jen třeba k chlebu s něčím :) Navíc je velice zdravý a čistí krev.

Na másle orestujeme na nudličky nakrájený fenykl, přidáme na plátky nakrájený česnek a zarestujeme. Pak přidáme nakrájené žampiony a opět restujeme. Zalijeme smetanou, osolíme, opepříme a povaříme. Nakonec lehce zahustíme solamylem.

Těstoviny uvaříme dle návodu s oblíbenou bylinkou (já dávám většinou libeček). Na talíř dáme těstoviny a polijeme omáčkou. Posypeme nakrájenými rajčaty zbavených jadýrek.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Nikola Behenská

    zavřít okno