Pažitka
Název:

Těstoviny s kedlubnou, rajčátky, oreganem a medvědím česnekem


Těstoviny s kedlubnou, rajčátky, oreganem a medvědím česnekem


Ingredience:
Ingredience:
těstoviny200 g
ghí nebo máslo1 lžičk
kedlubna1 ks
cibule1 ks
rajče1 ks
šunka od kosti100 g
pesto z medvědího česneku lžičky
smetana ke šlehání100 ml
čerstvé oregano hrst
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Miluju rychlíky, co dům dal, kdy je do půl hodiny jídlo na stole. Tak tomu bylo i dnes, přesto si všichni náramně pochutnali.

Uvaříme si těstoviny v osolené vodě. Mezitím si nakrájíme cibuli na kostičky a na lžíci ghíčka jí necháme zesklovatět. Kedlubnu nastrouháme na hrubo, přidáme k cibuli a chvíli společně opékáme. Do směsi vmícháme pesto z medvědího česneku, nakrájené rajče a šunku na kostičky. Ochutíme solí, pepřem a přidáme čerstvé nasekané oregano. Společně dusíme, až zelenina změkne. Poté směs vypneme a zalijeme smetanou ke šlehání. Promícháme se zcezenými těstovinami, krátce prohřejeme a ihned podáváme. Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Lucie Kříbalová

    zavřít okno