Ingredience: | |
těstoviny (Panzani penne) | 300 g |
lilek | 1 ks |
rajčata | 4 ks |
cibule | 1 ks |
mleté hovězí maso | 300 g |
česnek | 3 stroužky |
olej | dle potřeby |
sůl | dle chuti |
italské bylinky | dle chuti |
Je vám také známa skutečnost, že vše co lze pojmenovat jako rajskou a smíchat s těstovinami, to bez problémů projde u každého malého dítěte? Alespoň u dětí, které já znám, to naprosto bezvýhradně platí, a to dokonce i tehdy, když tam nenápadně zašijete lilek. Když jsem tohle objevila, měla jsem z toho takový #MalýSvátek.
Příprava tohoto receptu vyžaduje trošku času dopředu, ale nebojte, čas bude ubíhat bez vašeho přičinění jen ve vaší troubě.
Nádobu vhodnou k pečení vytřete olejem a vložte do ní podélně rozpůlený lilek a stejným způsobem rozkrojená rajčata. Pečte cca hodinu na 180°C, dokud vše krásně nezměkne a nezezlátne. Poté z trouby vytáhněte a nechte vychladnout. Dejte si vařit také těstoviny.
Mezitím si v pánvi rozpalte malé množství oleje a začněte na něm restovat najemno nakrájenou cibuli. Až začne chytat barvu, přidejte mleté maso, osolte a posypte bylinkami. Občasně promíchejte, aby se maso opeklo ze všech stran. Ke konci přihoďte také na drobné kousky nakrájený česnek a orestujte. Nakonec přidejte rajčata a lilek, který se vám díky upečení podaří krásně vydlabat či oloupat od tuhých slupek.
Promíchejte a v případě potřeby ještě dosolte či dochuťte bylinkami a česnekem. Smíchejte s uvařenými těstovinami a posypte strouhaným parmezánem.
TIP: Pokud byste měli kyselejší zimní rajčata, možná pomůže, pokud směs během restování zaprášíte lžící cukru. Ten příjemně zkaramelizuje a dodá další chuťový rozměr. U sladkých rajčat to samozřejmě není potřeba a jídlo budete mít zdravější.
Dětská specifika:
Vytvořeno ve spolupráci s Panzani.
Podrobné info: