Ingredience: | |
nakrájený patizon (nez slupky a dužiny) | hrst |
cibule | 1/2 ks |
zakysaná smetana | cca 3 lžíce |
bazalka | dle chuti |
rajče | 1 ks |
kukuřice | dle potřeby |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
těstoviny | dle potřeby |
Jako dítě si pamatuju, že nám mamča patizon dělávala smažený v trojobalu. Vzpomínka zůstala vzpomínkou a patizon padl na majdu k těstovinám. Dneska jsme opět přijeli z města tak akorát na oběd a já potřebovala rychle něco do Elišky nacpat, než půjde spát. Rychle jsem dala vařit špagety a po dobu jejich vaření vznikla rychlo omáčka.
Nejprve si dáme vařit těstoviny. Mezitím, co se vaří těstoviny, si na tuku osmahneme cibulku a přidáme na kostičky nakrájený patizon. Po chvíli jsem ho trošku podlila vodou z těstovin a vařila do měkka. Potom jsem přidala zakysanou smetanu, pár lístků čerstvé bazalky a vše mixla. Pak jsem směs vrátila zpět do pánve, přidala uvařené těstoviny, nakrájené rajče, kukuřičku a bylo hotovo.
Podrobné info: