Ingredience: | |
hlávka zelí | 1/2 ks |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
slanina (na nudličky) | 150 -200 g |
máslo | oříšek |
velká cibule nebo 2 malé (nakrájená na jemno) | 1 ks |
těstoviny (já zvolila linguine) | 300 g |
zakysaná smetana | 1 kelímek |
Děláte často např. Coleslaw a zbude vám vždy půlka hlávky čerstvého zelí a nevíte co s ním? Já tento problém řešila často a vzešel z toho tento recept. Je to zajímavé a přitom výborné.
Zelí jemně nakrouhejte. Zahřejte nepřilnavou pánev s vyšším okrajem a nechte na ní asi tři minuty škvařit slaninu. Pak přidejte máslo a osmahněte doměkka cibuli, trvá to tři minuty. Zelí dejte na pánev ke slanině a cibulce, opepřete. Často míchejte, dle potřeby lehce podlévejte. Duste alespoň deset minut doměkka.
Mezitím si podle návodu na obalu uvařte těstoviny. Sceďte je a promíchejte se zelím, krátce zahřejte, sejměte z plotýnky.
Nandejte na talíř, dozdobte popřípadě kouskem slaniny a dvěma lžičkami zakysané smetany. Je to výborné i bez ní.
Podrobné info: