Pažitka
Název:

Těstoviny s pomalu táhlým čerstvým zelím na domácí slanině


Těstoviny s pomalu táhlým čerstvým zelím na domácí slanině


Ingredience:
Ingredience:
hlávka zelí1/2 ks
sůl špetka
pepř špetka
slanina (na nudličky)150 -200 g
máslo oříšek
velká cibule nebo 2 malé (nakrájená na jemno)1 ks
těstoviny (já zvolila linguine)300 g
zakysaná smetana1 kelímek
Postup přípravy:

Děláte často např. Coleslaw a zbude vám vždy půlka hlávky čerstvého zelí a nevíte co s ním? Já tento problém řešila často a vzešel z toho tento recept. Je to zajímavé a přitom výborné.

Zelí jemně nakrouhejte. Zahřejte nepřilnavou pánev s vyšším okrajem a nechte na ní asi tři minuty škvařit slaninu. Pak přidejte máslo a osmahněte doměkka cibuli, trvá to tři minuty. Zelí dejte na pánev ke slanině a cibulce, opepřete. Často míchejte, dle potřeby lehce podlévejte. Duste alespoň deset minut doměkka.

Mezitím si podle návodu na obalu uvařte těstoviny. Sceďte je a promíchejte se zelím, krátce zahřejte, sejměte z plotýnky.

Nandejte na talíř, dozdobte popřípadě kouskem slaniny a dvěma lžičkami zakysané smetany. Je to výborné i bez ní.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Kateřina Kuranova - Smooth cooking

    zavřít okno