Pažitka
Název:

Těstoviny s rajčatovou omáčkou


Těstoviny s rajčatovou omáčkou


Ingredience:
Ingredience:
těstoviny (např. Fusilli giganti Pasta Jesce)1 balení (500g)
rajčatová omáčka s bazalkou např. Sugo al pomodoro e basilico Parente)cca 280 g
středně velká cibule1 ks
česnek1 stroužek
sušená bazalka1 - 2 lžičky
sušené oregano1 - 2 lžičky
olej dle potřeby
hrubozrnná sůl dle chuti
vícebarevný pepř dle chuti
třtinový cukr1 lžička
sýr Grand Moravia dle potřeby
čerstvá bazalka dle chuti
Postup přípravy:

Pokud občas nestíhám vařit nebo prostě jen potřebuji mít chutné jídlo za pár minut, většinou sáhnu po těstovinách a pakliže je po ruce i základ na omáčku, tak máte chutné jídlo doslova za pár minut. Na níže uvedený recept jsem použila suroviny, které si můžete koupit v síti podnikových prodejen La Formaggeria Gran Moravia, kterých je po ČR již 20.

Těstoviny si dáme vařit, dle návodu na obalu. Doporučuji na 100 g těstovin 1 l vody. Jakmile začne voda vařit, tak ji mírně osolte a vložte do ní těstoviny. Promíchejte a na mírném ohni vaříme cca 12 minut.

Mezitím, co se nám těstoviny vaří, tak si oloupeme cibuli a česnek a nakrájíme si jen najemno. V pánvi si rozpálíme olej a cibuli a česnek osmahneme, ale jen tak dozlatava. Poté přidáme rajčatovou omáčku a sušené bylinky. Osolíme a opepříme. Pokud máte rajčatové omáčky raději sladší, tak přidejte lžičku třtinového cukru. Promíchejte a nechte provařit.

Jakmile jsou těstoviny na skus, tak slijeme přebytečnou vodu. Těstoviny podáváme s rajčatovou omáčkou, posypané nastrouhaným sýrem a nasekanou čerstvou bazalkou.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno