Ingredience: | |
těstoviny (např. Fusilli giganti Pasta Jesce) | 1 balení (500g) |
rajčatová omáčka s bazalkou např. Sugo al pomodoro e basilico Parente) | cca 280 g |
středně velká cibule | 1 ks |
česnek | 1 stroužek |
sušená bazalka | 1 - 2 lžičky |
sušené oregano | 1 - 2 lžičky |
olej | dle potřeby |
hrubozrnná sůl | dle chuti |
vícebarevný pepř | dle chuti |
třtinový cukr | 1 lžička |
sýr Grand Moravia | dle potřeby |
čerstvá bazalka | dle chuti |
Pokud občas nestíhám vařit nebo prostě jen potřebuji mít chutné jídlo za pár minut, většinou sáhnu po těstovinách a pakliže je po ruce i základ na omáčku, tak máte chutné jídlo doslova za pár minut. Na níže uvedený recept jsem použila suroviny, které si můžete koupit v síti podnikových prodejen La Formaggeria Gran Moravia, kterých je po ČR již 20.
Těstoviny si dáme vařit, dle návodu na obalu. Doporučuji na 100 g těstovin 1 l vody. Jakmile začne voda vařit, tak ji mírně osolte a vložte do ní těstoviny. Promíchejte a na mírném ohni vaříme cca 12 minut.
Mezitím, co se nám těstoviny vaří, tak si oloupeme cibuli a česnek a nakrájíme si jen najemno. V pánvi si rozpálíme olej a cibuli a česnek osmahneme, ale jen tak dozlatava. Poté přidáme rajčatovou omáčku a sušené bylinky. Osolíme a opepříme. Pokud máte rajčatové omáčky raději sladší, tak přidejte lžičku třtinového cukru. Promíchejte a nechte provařit.
Jakmile jsou těstoviny na skus, tak slijeme přebytečnou vodu. Těstoviny podáváme s rajčatovou omáčkou, posypané nastrouhaným sýrem a nasekanou čerstvou bazalkou.
Podrobné info: