Pažitka
Název:

Těstoviny s rukolou, žampiony, sušenými rajčaty a parmazánem


Těstoviny s rukolou, žampiony, sušenými rajčaty a parmazánem


Ingredience:
Ingredience:
červená cibule1 ks
Salsiccia (slanina či jiná klobása)1 ks
česnek3 stroužky
pepř špetka
tabasco nebo chilli dle chuti
sušená rajčata50 g
velké žampiony4 ks
voda z uvařených těstovin3 - 5 lžic
těstoviny1/2 balíčku
rukola dle potřeby
olivový olej trochu
parmazán dle potřeby
Postup přípravy:

Jednoho večera jsem stále přemýšlela co vařit. Lednice celkem prázdná, chutě na jídlo veliké a ještě větší něco uvařit.

Jak je známo Italové a Francouzi využívají k těm nejlepším jídlům jen pár surovin. Musí být kvalitní, chuťově výrazné a ladit k sobě. Jakmile toto všechno splňují, vzejde vždy to nejlepší a nejchutnější jídlo.

V ledničce jsem našla sušená rajčata, žampiony a rukolu, v šuplíku těstoviny a cibuli a na mrazáku kousek parmazánu. Proč to tedy nezkusit smíchat a vytvořit z toho chutnou večeři? Šla jsem do toho a toto byl výsledek:

Postup aneb jak jsem to dělala:
Osmahla jsem červenou cibulku nakrájenou na proužky, k tomu přidala Salsicciu, trochu opekla, pak přidala česnek nakrájený na plátky, opekla zlehka, dala trochu pepře a tabasca a přidala sušená rajčata, pokrájené žampiony, podlila lehce vodou z uvařených těstovin a přidala těstoviny, celé jsem to ještě povařila spolu, až se voda víceméně vypařila, pak do toho zamíchala pokrájenou čerstvou rukolu a nakonec zakápla olivovým olejem a dala nahoru parmezán. Hned podávat aby rukola neuvadla.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Kateřina Kuranova - Smooth cooking

    zavřít okno