Ingredience: | |
červená cibule | 1 ks |
Salsiccia (slanina či jiná klobása) | 1 ks |
česnek | 3 stroužky |
pepř | špetka |
tabasco nebo chilli | dle chuti |
sušená rajčata | 50 g |
velké žampiony | 4 ks |
voda z uvařených těstovin | 3 - 5 lžic |
těstoviny | 1/2 balíčku |
rukola | dle potřeby |
olivový olej | trochu |
parmazán | dle potřeby |
Jednoho večera jsem stále přemýšlela co vařit. Lednice celkem prázdná, chutě na jídlo veliké a ještě větší něco uvařit.
Jak je známo Italové a Francouzi využívají k těm nejlepším jídlům jen pár surovin. Musí být kvalitní, chuťově výrazné a ladit k sobě. Jakmile toto všechno splňují, vzejde vždy to nejlepší a nejchutnější jídlo.
V ledničce jsem našla sušená rajčata, žampiony a rukolu, v šuplíku těstoviny a cibuli a na mrazáku kousek parmazánu. Proč to tedy nezkusit smíchat a vytvořit z toho chutnou večeři? Šla jsem do toho a toto byl výsledek:
Postup aneb jak jsem to dělala:
Osmahla jsem červenou cibulku nakrájenou na proužky, k tomu přidala Salsicciu, trochu opekla, pak přidala česnek nakrájený na plátky, opekla zlehka, dala trochu pepře a tabasca a přidala sušená rajčata, pokrájené žampiony, podlila lehce vodou z uvařených těstovin a přidala těstoviny, celé jsem to ještě povařila spolu, až se voda víceméně vypařila, pak do toho zamíchala pokrájenou čerstvou rukolu a nakonec zakápla olivovým olejem a dala nahoru parmezán. Hned podávat aby rukola neuvadla.