Ingredience: | |
kuřecí stehna | 2 ks |
cibule | 1 ks |
česnek | 1 stroužek |
rajčata | 4 - 5 ks |
dýně Hokaido | 1/2 ks |
mražená kukuřice | 150 g |
olej | 1 lžíce |
nastrouhaný zázvor | 1 lžička |
kokosové mléko | 1 plechovka |
sůl | dle chuti |
koriandr | 1 - 2 lžíce |
Dalším mým počinem z asijské kuchyně byla thajská zeleninová polévka. Polévky, které zasytí samy o sobě, jsou u nás sázkou na jistotu, tak proč to dnes nezkusit trochu jinak, co se surovin týče. Mile mě překvapila souhra jednotlivých chutí a jako celek pak jídlo tvoří vstupenku do exotického jídelníčku.
Olej rozpalte v tlakovém hrnci a pak na něm osmahněte cibuli, přidejte česnek a po minutě i kuřecí maso. Nechte ho zprudka opéct a zatáhnout, v žádném případě by se nemělo dusit, poté jej osolte. Podlijte vodou, tak aby bylo maso ponořené, ale ne více a nechte vařit v tlakovém hrnci 15 minut.
Poté jej opatrně otevřete a přidejte kukuřici, tu vařte 5 minut a pak opět hrnec otevřete a přidejte rajčata a dýni, vařte 3 minuty. Po uvaření zeleniny vyndejte maso stranou a oberte od kostí.
Odeberte si z polévky část zeleniny, případně odeberete trochu vývaru (tak aby vám zbyla zelenina mírně ponořená ve vývaru) a zbytek zeleniny rozmixujte tyčovým mixérem. Poté přilijte kokosové mléko a přidejte zázvor a provařte. Pokud je třeba tak dosolte. Na závěr do polévky vraťte zpět odebranou zeleninu, obrané kuřecí maso a posypte nadrobno nasekaným koriandrem.
Podrobné info: