Pažitka
Název:

Tichova nádivka


Tichova nádivka


Ingredience:
Ingredience:
celozrnný chleba (bez lepku)5 ks
mléko200 ml
kvalitní krůtí šunka300 g
mražená zeleninová směs (hrášek, mrkev, kukuřice)350 g
špenátové listy50 g
nasekané kopřivy2 hrsti
Šmakoun uzený200 g
vejce4 ks
bílý jogurt100 g
prášek do pečiva1 lžička
česnek2 stroužky
sůl špetka
olej1 lžíce
pažitka dle chuti
Postup přípravy:

Také si nedokážete představit Velikonoce bez nádivky? My ne, a proto mám pro vás recept na nádivku, kterou u nás doma máme rádi.

Troubu předehřejeme na 180°C. Chleba nakrájíme na kostičky, dáme do misky a zalijeme mlékem. Přidáme na kostky nakrájenou šunku, Šmakouna zeleninovou směs, nasekaný špenát s kopřivami.

Bílky si oddělíme od žloutků. Žloutky ušleháme s jogurtem do pěny a přidáme k ostatním surovinám. Přidáme prášek do pečiva a utřený česnek.

V jiné míse ušleháme z bílků a špetky soli tuhý sníh a přidáme opatrně do směsi. Pekáč (cca 30 x 30 cm) vytřeme olejem, vlijeme do něj směs. Pečeme při 180°C cca 40 minut. 

Dozdobíme pažitkou.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Kačka Tichá

    zavřít okno