Ingredience: | |
tilápie | 4 filety |
dijonská hořčice | 2 lžíce |
prosciutto | 4 plátky |
máslo | 4 lžíce |
nasekaný estragon a tymián | 1 lžíce |
čerstvě mletá mořská sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
zelené fazolky | 4 hrsti |
brambory | dle potřeby |
Konečně mám pro vás zase slaný recept a rovnou na hlavní jídlo. Ne že bych snad doma nevařila normální jídla, ale často se nejedná o nic extra, co by stálo za to sdílet na blogu. Tentokrát se nejedná o můj výmysl, ale o skvělý recept z Apetitu. Minulé Vánoce jsem od muže dostala jako dárek kuchařku To nejlepší z Apetitu a musím říct, že je to velmi povedená kuchařka. Holky z Apetitu si daly záležet a vybraly do ní opravdu y nejlepší a mnohokrát vyzkoušené kousky. Vše, co jsem zatím podle této kuchařky vařila, stálo za to. A to platí i o tomto receptu, proto jsem se rozhodla ho s vámi sdílet Je to totiž ďábelsky jednoduchá kombinace chutí. Já jsem tilápii chtěla už dlouho vyzkoušet a konečně jsem se k tomu dostala. Musím říct, že je to opravdu skvělá ryba, která není předražená, je bez kostí a chuťově velmi dobrá. Kdo ji ještě neochutnal, tak doporučuji určitě vyzkoušet. U nás doma rozhodně bude častěji.
Troubu předehřejeme na 220°C. Rybí filety z obou stran opepříme a osolíme, lehce potřeme hořčicí a posypeme bylinkami. Každý filet opatrně obalíme prosciuttem. Do menšího pekáčku jednotlivé filety naskládáme a poklademe máslem. Pečeme asi 25 minut, dokud šunka není zlatavá. Mezitím uvaříme v páře nebo ve vodě očištěné fazolky, které přelijeme máslovou šťávou z ryby. Podáváme s vařenými brambory, ale skvělé jsou třeba i pečené batáty.
Podrobné info: