Ingredience: | |
silná turecká káva | 300 ml |
amaretto | 50 ml |
rum | 50 ml |
cukrářské piškoty | 1 balení |
mascarpone | 500 g |
moučkový cukr | 100 g |
žloutek | 1 ks |
hořké kakao | dle potřeby |
Tento dezert již u nás v Čechách zlidověl. Každý ho dělá po svém a používá různé ingredience. U nás doma ho milujeme takhle.
Nejdříve si uvaříme silnou kávu, kterou osladíme, přidáme do ní amaretto a rum a nakonec ji zbavíme „lógru“. Z vyšlehaného mascarpone, cukru a žloutku si umícháme krém. Cukrářské piškoty (nebo obyčejné dětské) namáčíme v připravené kávě a vyložíme jimi celou zapékací misku. Piškoty potřeme vyšlehaným krémem a celé to zopakujeme další vrstvou piškotů a krému. Čím více vrstev dáme, tím lépe. Na konec dáme vrstvu mascarpone, kterou před podáváním posypeme hořkým kakaem (nesypte kakao dopředu, navlhne).
Podrobné info: