Pažitka
Název:

Tiramisu


Tiramisu


Ingredience:
Ingredience:
silná turecká káva300 ml
amaretto50 ml
rum50 ml
cukrářské piškoty1 balení
mascarpone500 g
moučkový cukr100 g
žloutek1 ks
hořké kakao dle potřeby
Postup přípravy:

Tento dezert již u nás v Čechách zlidověl. Každý ho dělá po svém a používá různé ingredience. U nás doma ho milujeme takhle.

Nejdříve si uvaříme silnou kávu, kterou osladíme, přidáme do ní amaretto a rum a nakonec ji zbavíme „lógru“. Z vyšlehaného mascarpone, cukru a žloutku si umícháme krém. Cukrářské piškoty (nebo obyčejné dětské) namáčíme v připravené kávě a vyložíme jimi celou zapékací misku. Piškoty potřeme vyšlehaným krémem a celé to zopakujeme další vrstvou piškotů a krému. Čím více vrstev dáme, tím lépe. Na konec dáme vrstvu mascarpone, kterou před podáváním posypeme hořkým kakaem (nesypte kakao dopředu, navlhne).

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno