Ingredience: | |
filety z mořské tresky | 500 g |
máslo | 3 lžíce |
domácí strouhanka | 160 g |
sezamová semínka | 2 lžíce |
tymián | 1 lžička |
rozmarýn | 1 lžička |
pepř | dle chuti |
sůl | dle chuti |
šťáva z citronu | dle chuti |
Ryby míváme málo a to je chyba, že nejsou na stole častěji. Recepty z ryb moc nevídám, vím, že jsou drahé, ale když už narazíme na čerstvé, rádi si rybu dopřejeme.
Filety omyjeme, zakapeme citronem a necháme chvíli odležet. Do pečící misky položíme filety s rozpuštěným máslem, osolíme a cca 10 minut pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů. Na zbylém másle osmahneme na pánvi sezamová semínka, přidáme domácí strouhanku, nasekaný tymián a promícháme. Touto směsí pak posypeme filety, které pak dál pečeme na 180 stupňů cca 15 minut v troubě dozlatova. Podáváme s rozmarýnovým pečeným bramborem nebo s kaší.
Podrobné info: