Ingredience: | |
tmavá treska | 3 filety |
olivový olej | 2 lžíce |
česnek | 2 stroužky |
bílý jogurt | 5 lžic |
kukuřičná strouhanka | 2 lžíce |
sýr Grana Padano | 50 g |
šťáva z 1/2 citronu | dle chuti |
nasekaná petrželka | hrstka |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
Dnešní rybku jsem se opět snažila nějak ozvláštnit, aby nás nepřestala bavit. Zároveň je zapékání v troubě jednodušší a i zdravější způsob než smažení.
Jednotlivé filety si osolíme, opepříme a pokapeme citrónovou šťávou. Naskládáme po jednom do pekáčku nebo zapékací misky. Z ostatních ingrediencí si vytvoříme těstíčko, kterým budeme filety potírat. V misce smícháme olivový olej, prolisovaný česnek, bílý jogurt, strouhanku, nastrouhaný sýr, citrónovou šťávu a petrželku (nebo jiné bylinky). Naneseme na každý filet souměrnou vrstvu po celé vrchní straně. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 20 minut. Můžeme podávat s bramborem, kaší nebo třeba jen se zeleninovým salátem.
Podrobné info: