Ingredience: | |
filety z tresky | 300 g |
pórek na tenká kolečka | 60 g |
mladá cuketa na tenké proužky | 150 g |
zakysaná smetana | 2 lžíce |
cottage sýr | 2 lžíce |
slunečnice | dle potřeby |
přepuštěné máslo | dle potřeby |
citronová šťáva | dle chuti |
sůl | dle chuti |
Příloha: | |
bramborová kaše | dle otřeby |
Ryby jsou ták dobré, ale ták drahé. Takže když se dostaneme k nějaké jiné rybce, než ke kapříkovi, chce to něco spešl. Proto jsem se nechala inspirovat návštěvou zdejší restaurace a udělala takovou svojí variaci.
Tresku osolte, pokapejte citronovou šťávou a posypte slunečnicí, tu do ryby zatlačte. V pánvi rozehřejte máslo, a protože se říká, že ryba musí plavat, nebojte se dát více. Rybu zprudka opečte z obou stran. Ryba má tendenci se rozpadat, takže to chce jemnou prácičku. Jednodušší, by asi bylo, dát ji péct na pečícím papíře do trouby, jen na ni přidat kousek másla.
Když je ryba hotová, vyndejte ji bokem. Do pánve dejte další kus másla a zprudka opečte pórek a cuketu. Když začne chytat zlatavou barvu, osolte jí. Přidejte smetanu a sýr a nechte jen prohřát, takže můžete vypnout sporák. Podle chuti můžete zeleninu zakápnout citronovou šťávou.
Servírujte s bramborovou kaší.
Tip: Pokud nemáte přepuštěné máslo, dejte máslo a trochu oleje společně do pánve.
Podrobné info: