Pažitka
Název:

Toad in the Hole (žába v díře)


Toad in the Hole (žába v díře)


Ingredience:
grilovací klobásky300 g
cibule1 ks
olej2 lžíce
vejce2 ks
smetana100 ml
voda100 ml
polohrubá mouka4 lžíce
sůl špetka
petržel hrst
dijonská hořčice2 lžičky
Ingredience:
Postup přípravy:

Žába v díře, recept který není až zas tak velkou neznámou.

Vajíčka rozšleháme v mléce s hořčicí, přidáme mouku, promícháme, přidáme sodovku a osolíme. Směs má mít řidší konzistenci, asi jako na palačinky. Vsypeme pokrájenou petrželovou nať a necháme 10 minut odležet.

Cibuli nakrájíme na klínky, klobásu na menší kousky a na hřbetu uděláme několik mělkých zářezů (já měla tenčí, tak jsem je po délce rozpůlila a pak měly cca 8 cm na délku).

Do pekáčku nebo zapékací misky nalijeme olej, naklademe cibuli, kterou osolíme, a nakrájené klobásky. Dáme do trouby rozpálené na 180°C (horkovzduch) a pečeme, dokud klobása nezezlátne.

Pak zalijeme vaječnou směsí a pečeme asi 20 minut, dokud není propečené. Podáváme samotné, se zeleninovým salátem, bramborovou kaší, brambory atd.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Daniela Svobodová

    zavřít okno