přírodní tofu | 200 g |
banány | 2 ks |
celozrnné sušenky | 120 g |
sojové vanilkové mléko | 6 lžic |
kakao | 1 lžíce |
datlový sirup | dle chuti |
zapečené křupavé müslli | 4 lžíce |
uvařená káva | 4 lžíce |
Tiramisu - předpokládám, že ho všichni znáte. Je to tradiční italský dezert, který se připravuje z tvarohového sýru mascarpone. A protože je mascarpone hodně tučné, vyměnila jsem ho za tofu a připravila odlehčenou verzi.
Ono to vlastně není ani klasické mascarpone, protože jsem do něho přidala i banány a další dobrůtky. Zkrátka vznikla tahle TOFU mňamka, která je po vychlazení tak dobrá, že už nebudete chtít žádnou jinou.
Postup: 1.vrstva - rozdrcené sušenky zalité kávou, 2. vrstva - polovina tofu rozmixovaná se sojovým mlékem a datlovým sirupem, 3. vrstva - zapečené müslli, 4. vrstva - rozmixované banány, 5. vrstva - rozdrcené sušenky, 6. vrstva - druhá polovina rozmixovaného tofu s kakaem, 7. vrstva - rozmixované banány.
Podrobné info: