Pažitka
Název:

Tofu v rajčatové omáčce


Tofu v rajčatové omáčce


Ingredience:
Ingredience:
olivový nebo slunečnicový olej dle potřeby
špagety nebo rýže dle chuti
loupaná rajčata1 plechovka
tofu1 balíček
baby špenát hrst
kmín dle chuti
sůl dle chuti
jarní cibulka dle chuti
česnek dle chuti
rajčtový protlak dle potřeby
cherry rajčátka dle potřeby
Postup přípravy:

Tofu v rajčatové omáčce jsem poprvé viděla na blogu Kačí z MyCookingDiary.cz a jelikož se snažím zařadit tofu do svého jídelníčku častěji, rozhodla jsem se jej vyzkoušet. Určitě jako u všech receptů, to chce určitý trénink a zkušenost, aby jídlo bylo opravdu vynikající. Já si ho příště trošku osladím, neboť to bylo kvůli rajčatům kyselejší.. 

Tofu si nakrájíme na plátky 2X2 cm.

Na pánev si nalijeme olivový olej a tofu na něm chvilku osmahneme. Tofu by mělo být opečené na povrchu, ale měkké uvnitř. Opečené tofu poté přendáme na papírové utěrky.

Potom si připravíme omáčku, tak že na pánev nalijeme olivový olej,  přidala česnek, kmín, cherry rajčátka a pepř a nechala opékat.. Když rajčata změknou přidáme tofu, a necháme dalších 5 minut společně povařit. Nakonec jsem přidala baby špenát a rajčata v plechovce.

Podáváme s rýží nebo se špagetami.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Petra Herianová

    zavřít okno