Pažitka
Název:

Tomatové špagety s bazalkou


Tomatové špagety s bazalkou


Ingredience:
Ingredience:
špagety400 g
česnek5 stroužků
cherry rajčátka2 hrsti
rajčatový protlak50 g
bazalka dle chuti
olej dle potřeby
sůl dle chuti
pepř špetka
cukr dle chuti
Postup přípravy:

Špagety s kečupem miluje hodně dětí, přitom je jednoduché je zvykat na přirozenější chutě, jako jsou rajčata nebo rajčatové pyré. Se špetkou bazalky vám olízne talíř každé dítko a vy můžete mít dobrý pocit z toho, že se vaše domácnost obejde bez "éček", no ne?!

Špagety uvaříme v osolené vodě s kapkou oleje proti slepení. Poté si v pánvi na oleji orestujeme 4 stroužky česneku rozmáčknuté plochou stranou nože, přihodíme rajčátka a zalijeme trochou vody. Jakmile rajčata získají lesklý vzhled, tak odstraníme česnek a přidáme rajčatový protlak, natrhané lístky bazalky a prolisujeme jeden sroužek česneku. Pak již jen dochutíme solí, pepřem a špetkou cukru. Podáváme ozdobené čerstvou bazalkou.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno