Ingredience: | |
lesní houby | 2 hrsti |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
mletý kmín | dle chuti |
olej | dle potřeby |
česnek | dle chuti |
vejce | 4 ks |
chleba | 4 plátky |
Houby, to je něco úžasného, mohla bych je jíst snad každý den. Tak dnes mám pro vás tip na bezva rychlou véču, což se takto v týdnu docela šikne, ne? Huby můžete použít čerstvé, nebo mražené, podle toho, které zrovna máte. Dietní to tedy zrovna není, ale chuť je chuť no. Jednou za čas, proč ne.
PS: děkuji všem z Kardašově Řečici, kteří se podíleli na sběru houbiček!
Plátky chleba můžeme pro lepší manipulaci překrojit na půlky krajíčků. Poté potřeme vodou z obou stran a usmažíme na rozpáleném oleji. Po vyjmutí necháme topinky na talíři s papírovou kuchyňskou utěrkou okapat a ihned potřeme česnekem. Vedle na pánvi si na troše oleje orestujeme lesní houby, které osolíme, opepříme a okmínujeme. Restujeme tak dlouho, než se nám voda, kterou houby pustily, odpaří a houby hezky změknou. Nakonec si připravíme sázená vejce a můžeme vše servírovat na topince usmažené do zlatova.
Podrobné info: