Ingredience: | |
České Ghíčko Bio | dle potřeby |
chleba | 2 plátky |
polníček | hrst |
malá cibulka | 1 ks |
rajčata | 3 ks |
červená paprika | kousek |
Tamari - přírodní fermentovaná omáčka | dle chuti |
Provensálský Šmakoun | dle chuti |
koření Bruschetta | dle chuti |
sůl | dle chuti |
Přesně tak to vypadá když se člověk nemůže rozhodnou zda si připraví salát a nebo topinky. Připravila jsem nakonec obojí, mlsná byla silnější a na topinky byla obrovská chuť. Hlavně se mi dostalo do rukou koření Bruschetta od Grešíka, které jsem chtěla strašně vyzkoušet. Výsledek je úžasný, tyto topinky u nás budou nejspíš častěji je to veliká dobrota.
A jak na ně? Strašně snadno. Ukrojíme si chléb, rozpálíme pánev, na kterou dáme Ghí, když je pánev s tukem rozehřátá přidáme chléb, bagetky či jiné naše oblíbené pečivo, já si v neděli příliš vybírat nemohla. Topinky opečeme z obou stran.
Během opékání si omyjeme rajčata, papriku, pokrájíme, dáme do misky, přidáme oloupanou, pokrájenou cibuli, najemno přistrouháme Provensálského Šmakouna, já dala přibližně 25g, přidáme Tamari dle vlastní chuti, koření Bruschetta, já jej dala 1 čajovou lžičku, hrst omytého okapaného polníčku, zamícháme, dosolíme dle vlastní chuti.
Ještě horké topinky lehce posypeme rovněž kořením Bruschetta a ozdobíme připravenou směsí. No a slušně řečeno sníme.
Pánům můžeme přidat česnek a pepř.
Podrobné info: