Směs: | |
České Ghíčko Bio | dle potřeby |
cuketa | 100 g |
cibule | 1 ks |
bílá cibule | 1/2 ks |
Šmakoun s hlívou ústřičnou | 100 g |
sušená směs hub (nebo čerstvé) | 4 hrsti |
mletý kmín | dle chuti |
sůl | dle chuti |
mletý pepř čtyř barev | dle chuti |
sojová omáčka Kikkoman | dle chuti |
vod | dle potřeby |
Těsto na 4 tortilly: | |
hladká špaldová mouka | 150 g |
hladká celozrnná špaldová mouka | 100 g |
horká voda | 140 ml |
České Ghíčko Bio | 50 g |
himalájská sůl | 1 lžička |
Dále budete potřebovat: | |
ledový salát | dle potřeby |
Máte rádi houbičky? My je milujeme. Tato kombinace nemá chybu, ať se rozhodnete pro smaženici, předkrm či tortilly rozhodně nebudete litovat. Já s touto směsí rozhodně nekončím. Na vlně chuti se Šmakounem a Českým Ghíčkem, jedinečné spojení nejen chutí, ale i kvality navíc velmi výživné.
Příprava tortill je velmi snadná. Do mísy si prosejeme jednotlivé druhy mouky, přidáme povolené Ghí, sůl a horkou vodu. Vypracujeme těsto, které překryjeme než s ním budeme dále pracovat. Následně již jen na sucho opečeme na pánvi, případně pánev pokropíme lehce vodou.
Připravíme si náplň z houbiček a šmakouna. Já bohužel neměla čerstvé houbičky a tak jsem použila sušenou směs hub, kterou jsem ráno namočila na 1 hodinu do vody.
Namočenou směs hub přecedíme a necháme vykapat. Mezitím si najemno nastrouháme vydlabanou očištěnou cuketu a šmakouna s hlívou ústřičnou. Pokrájíme si cibule a pustíme se do samotné přípravy.
Na pánvi si necháme povolit Ghí a následně přidáme pokrájenou cibulku, kterou lehce prohřejeme, do pánve dále přidáme nastrouhanou cuketu, šmakouna, zamícháme, přidáme sůl, kmín, sojovou omáčku, pepř a mícháme, dokud nejsou houby měkké. Já nepodlévala vodou, ale pokud by se vám směs chytala na pánev, lehce ji podlijte, ale jen nepatrně.
Hotovou směs již využijeme dle chuti, využijeme jako předkrm, naplníme do listů ledového salátu. Poobědváme s pečivem a nebo zabalíme do torttil.
Přeji dobrou chuť.
Podrobné info: