Pažitka
Název:

Tortilly s boloňskou směsí a fazolkami adzuki


Tortilly s boloňskou směsí a fazolkami adzuki


Ingredience:
Ingredience:
fazolky adzuki2 hrsti
malá cibule1 ks
česnek1-2 stroužky
menší mrkev1 ks
mleté hovězí150-200 g
bazalka nasekaná hrst
oregano špetka
rajčata v konzervě (čerstvá)1 ks
cukr1-2 lžiček
sůl špetka
pepř špetka
chilli špetka
tortill1 balení
Tip:
červené víno na podlití masa
Postup přípravy:

Tortilly nejsou až tak běžně používané doma, jako v různých fastfoodech ala gyros či mexické směsi v restauracích. Buďto si můžete koupit hotovou tortillu nebo najdete na pažitce recept na tortillu domácí. Dle libosti. Určitě se zamyslete nad možnostmi a tipy na náplně, kterými placky můžete plnit. Nebojte se experimentovat a pomyslete klidně na ryby, různé druhy mas nebo sezoní zeleniny.

Začneme s přípravou fazolek, které si předem namočíme a uvaříme (u této odrůdy adzuki s jemně oříškovou chutí to trvá přibližně 45 - 60 minut, dle doby namáčení).
Na olivovém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Po chvíli přidáme také mleté maso a najemno nastrouhanou mrkev. Společně opečeme dozlatova. Přidáme sekaná rajčata, bylinky, cukr a trošku podlijeme vodou (nebo ještě lépe červeným vínem). Na závěr přidáme uvařené fazolky a krátce společně provaříme. Plníme do tortil, které opatrně zarolujeme a překrojíme.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Barbora Charvátová

    zavřít okno