Ingredience: | |
tortily | 1 balení |
tuňák | 2 plechovky |
jablko | 1 menší |
zakysaná smetana | 2 lžíce |
citronová šťáva | dle chuti |
ledový salát | 1 ks |
plátkový sýr | 1 balení |
olivy | 1 plechovka |
rajčata | 1-2 ks |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
Podobný recept mám už hodně let založený jako výstřižek z časopisu Albert. Jeho verze je ale s majonézou a celerem, a protože ani jedno nemám ráda, to bych nebyla já, abych to nezašmoulila nějak po svém.
Jablko oloupeme a nastoruháme na hrubém struhadle. Zlehka vymačkáme od šťávy, zakápneme citronem a v misce smícháme s tuňákem, ze kterého jsme pečlivě slili šťávu. Přidáme přibližně 2 velké lžíce zakysané smetany, osolíme a opepříme. Na teplou tortilu klademe nejdříve plátky sýra, poté salát, pomazánku a další zeleninu. Pak smotáme a v půli překrojíme.
Podrobné info: