Pažitka
Název:

Toskánská cibulačka


Toskánská cibulačka


Ingredience:
Ingredience:
máslo kousek
šalotka1 ks
hovězí vývar1 l
sůl špetka
pepř špetka
parmazán hrstka
pancetta pár plátků
červené víno dle chuti
Postup přípravy:

Podávat s opečenými tousty se sýrem....

Víte, když se podíváte na jídelní lístky většiny restaurací v této zemi, najdete tam obvykle Hovězí vývar a Valašskou kyselici. Lidi jsou zvyklí do zblbnutí jíst tyto dvě nejznámější polévky. Já si myslím, že polévky jsou základem vaření a protože mám několik velmi oblíbených, rád se s vámi o ně podělím. Začnu polévkou, kterou ráda vaří moje přítelkyně. Naučila se ji dělat v jedné dobré restauraci, ve které pracovala a od té doby ji doma pravidelně vaří.

Na másle orestujeme šalotku nakrájenou na půlkolečka do změknutí a zalijeme horkým hovězím vývarem. Dochutíme solí, pepřem, přidáme parmezán a opraženou pancettu nakrájenou na kostičky.
Na závěr zalijeme červeným vínem a provaříme.
Doporučujeme podávat s opečenými tousty se sýrem.

www.facebook.com/RegionNaTaliri

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Petr Chudárek

    zavřít okno