Ingredience: | |
krájená a očištěnárebarbora | 1 hrnek |
hruška | 1 ks |
střední červená cibule | 1 ks |
červené víno | 1 dcl |
cukr muscovado | 1 lžíce |
sůl | dle chuti |
pepř | špetka |
chilli | dle chuti |
strouhaný zázvor | 1/2 lžičky |
olej | trochu |
klobása chorizo | 1 ks |
čerstvý kozí sýr | 1 špalíček |
rukola | hrst |
bageta | 1 ks |
chilli olej | na pokapání |
Dnes se na večerní návštěvu ohlásil kamarád. Rozhodla jsem se, že dost bylo obligátních klobásek, sýru a nakládaných hub... je třeba vymyslet něco originálního. A protože se můj celý den v kuchyni nesl ve znamení rebarbory, nemohla jsem prostě udělat krok vedle.
Rebarboru nakrájenou na kostičky, na stejné kousky nakrájenou hrušku a na plátky nakrájenou cibuli orestujeme na oleji, přidáme koření, cukr a víno a dusíme do měkka, na závěr dosolíme.
Na pánvi opečeme kolečka choriza. Na výpeku opečeme plátky bagety. Na opečenou bagetu položíme kolečko choriza, lžíci chutney, několik lístku rukoly a posypeme kozím sýrem. Vše zakápneme chilli olejem a podáváme se skleničkou dobrého vína.
PS: Následující den jsme dostali šílenou chuť na smažený hermelín, neměla jsem brusinky, tak jsem sáhla po zbytku tohoto chutney. Můžu říct, že s tím hermelínem dokonale ladilo
Podrobné info: