Ingredience: | |
treska | 2 filety |
sůl | dle chuti |
pepř | špetka |
rozmarýn | dle chuti |
rajčata | 500 g |
olivový olej | trochu |
česne | 1 palička |
rozmrýn | snítka |
sůl | dle chuti |
pepř | špetka |
velká cibule | 1 ks |
citron | dle chuti |
lavas chleba / tortilla | dle potřeby |
majonéze | dle chuti |
dijnská hořčice | dle chuti |
Mnozí z vás si stále psali o recept na ryby. A jelikož ryba a mořské plody jsou poslední dobou jediné maso, které jím, tak jsem se do toho pustila opravdu s radost.
Samotnou rybu se snažím, co nejméně dochucovat. Přecijenom, když koupíte opravdu kvalitní kousek dobré ryby, tak je škoda přebíjet její chuť.
A já můžu říct, že kupuji opravdu vydařené kousky. Takže je maximálně dochucují čerstvě namletým pepřem, bylinkami a trochou soli. Samozřejmě mi je jasné, že po nějaké době mě tohle přejde a budu to chtít lehce vytunit, ale zatím mě to baví.
O to více se snažím, abych k rybě podávala zajímavou přílohu. Tentokrát jsem zvolila kousky Lavash chleba, do kterého jsem vložila grilovaná rajčata s čerstvým česnekem a cibulí, dochutila dijonskou majonézou a přidal tresku. Ta byla opravdu geniální.
Předehřejeme si troubu na maximum, nejlépe na gril.
Plech pokapeme olivovým olejem. Rajčata si pokrájíme na malé měsíčky. Vložíme je na plech. Česnek si oloupeme a pokrájíme. A přidáme k rajčatům. Snítek rozmarýnu otrháme od stonků a posypeme jím rajčata. Rajčata také osolíme a opepříme. Cibuli si oloupeme a pokrájíme na půl měsíčky. A přidáme k rajčatům. Ještě to celé zakápneme olejem. Celý plech vložíme do rozpálené trouby na 10 minut.
Nyní si připravíme filety tresky.
Rozpálíme pánev a když je opravdu horká, zakápneme jí olivovým olejem. Ihned na ní vložíme tresku kůží dolů. Pečeme 4 minuty. Z vrchu tresku osolíme a opepříme. Přidáme na ní čerstvé bylinky.
Hotová rajčata vytáhneme z trouby.
Tresku otočíme a pečeme další 4 minuty.
A můžeme podávat.
Já zvolila servírování v lavash chlebu. Ten je podobný tortille.
Nakonec si smícháme majonézu s dijonskou hořčicí a podáváme k rybě. Samozřejmě si rybu můžeme zakápnout citronem.
Podrobné info: