filet z tresky (bez kůže) | 500 g |
biopomeranč | 1 ks |
velké lístky šalvěje | dle potřeby |
oloupané mandle | 30 g |
sardelový řez | 3 ks |
olivový olej + na potření | 4 lžíce |
bílý vinný ocet | 2 lžíce |
cukr | 1 lžička |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
Ingredience: |
Pomeranč se šalvějí se skvěle doplňují a udělají z obyčejné ryby neobyčejnou.
Na suché pánvi opražíme mandle a poté je nahrubo nasekáme.
Utřeme sardelky spolu se 2 lžícemi olivového oleje na pastu. Potom zašleháme ocet, další 2 lžíce oleje a cukr. Nakonec vmícháme mandle.
Pomeranč nakrájíme i s kůrkou na osminky a ty příčně na poloviny.
Tresku osolíme, opepříme a nakrájíme na kousky velikosti sousta. Každý kousek ryby ovineme lístkem šalvěje a napíchneme na jehlu. Střídáme s pomerančem. Potřeme olivovým olejem a grilujeme 2 - 3 minuty z každé strany. Podáváme přelité sardelkovou omáčkou.
Podrobné info: