Ingredience: | |
vejce | 5 ks |
cukr krupice | 250 g |
mascarpone | 250 g |
olej | 100 ml |
polohrubá mouka | 250 g |
třešně | 2 hrnky |
soda | 1 lžička |
sůl | špetka |
Máme tu léto a k začátku léta patří i třešně a jahody. Co si tak udělat bublaninu? Že je suchá? Ne nutně. Zkuste tuhle s mascarpone. Je krásně vláčná a hebká.
Žloutky vyšlehejte spolu s cukrem do pěny. Poté zašlehejte i mascarpone a maličkým proudem i olej. Snižte otáčky na minimum a zapracuje mouku se sodou. Vytáhněte nádobu z robota a už pouze stěrkou, a to na několikrát, vmíchejte sníh z pěti bílků ušlehaný se špetkou soli.
Formu si vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Já třešně vypeckovávám, ale záleží na vás. Povrch bublaniny bohatě poklaďte ovocem a jen malinko ho zatlačte do těsta.
Pečte na prostřední mřížce na 190°C cca 25 minut. Záleží, jak velký pekáček zvolíte a jak bude bublanina vysoká. Ideální je, vzít po dvaceti minutách špejli a zkusit stupeň propečení. Přidat čas se dá vždy a bublanina nebude vysušená.
Dobrou chuť!
Podrobné info: