Ingredience: | |
mléko (ovesné) | 300 ml |
třešně | 250 g |
mandlové máslo | 3 lžičky |
vanilkový extrakt | 1 lžička |
Co by bylo léto bez nanuků a zmrzlin! Asi málokdo z nás si slunečné a horké dny umí představit bez té chladivé sladké pochoutky. Přiznám se, že dřív jsem si kupovala hlavně ty pestrobarevné, přeslazené nanuk plné chemie a barviv. Teď už mě vůbec nelákají a raději si zajdu na kvalitní poctivé gelato, hlavně do Creme de la Creme na slaný arašíd a pistácii. Občas nás ale přepadne chuť na zmrzlinu i doma to je ten správný čas mít v mrazáku zásobu domácích nanuků.
Domácí nanuky mají hned několik výhod, jsou zdravé, víte přesně co v nich je a hlavně si pokaždé uděláte přesně takový, na který máte zrovna chuť. Mně se tentokrát v lednici sešel zbytek krásně zralých třešní a ovesného mléka a hned bylo jasno, co s nimi. K dokonalosti doladíte nanuky praženým mandlovým máslem a kapkou vanilky.
A jaké jsou vaše oblíbené příchutě?
Třešně odpeckujeme a hodíme do mixéru. Přidáme mléko a mandlové máslo a vše společně rozmixujeme. Hotovou směs nalijeme do formiček na nanuky, doprostřed zapíchneme dřevěnou tyčku a dáme do mrazáku vychladit.
Podrobné info: