Ingredience: | |
vařené jáhly | 250 g |
datle | 4 ks |
kešu ořechy | 2 hrsti |
skořice | na špičku lžičky |
mandlové mléko Provamel | dle potřeby |
čerstvé třešně bez pecky | 100 g |
třešně | na ozdobení |
Velké děkuji se pojí právě s tímto receptem na lahodný dezertík. Chtěla bych poděkovat Ivetě Veselé, která je profesionální fotografkou. Ivetiných služeb využívám pro rodinné focení. Příjemná, milá, sympatická a velmi ohleduplná paní fotografka. Ukázala mi, že jde s fotkami vytvářet neuvěřitelné věci. Za to ji patří velké děkuji. Pokud budete hledat kvalitní služby, příjemné prostředí a přístup, vřele doporučji foto-ieta. Děkuji.
A nyní se pustíme do přípravy dezertu. Já jsem měla jáhličky již připravené. Když je plánuji jako přílohu, uvařím jich více a následně z nich vytvářím dezerty. Pokud nemáte vařené, nevadí, jejich příprava je snadná a poměrně rychlá, zvládne to každý.
Jáhly několikrát propláchneme a spaříme horkou vodou, zbavíme je tak hořkosti. Následně jáhly zalijeme dvojnásobným množstvím vody, vaříme společně se skořicí a datlemi, přibližně 15-20 minut, ideálně do odvaření veškeré vody. Pokud by ji bylo příliš, nechte vodu odvařit, případně přeceďte. Následně přiklopíme a necháme vsáknout zbylé množství vody. Vychladlé jáhly rozmixujeme dohladka společně s kešu ořechy a dle požadované konzistence přidáme mandlové mléko, důkladně vyšleháme. Z třešní si vyšleháme hladké pyré, které nalijeme do pohárků, na pyré již jen navrstvíme směs jáhel, kešu ořechů, datlí a skořice, ozdobíme vypeckovanými třešněmi, pokapeme šťávou z třešní.
Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ