Pažitka
Název:

Třešňový dezert s jáhličkami datlemi, kešu ořechy a mandlovým mlékem

bez lepku, BKM, vajec, vegetariánské, vegan


Třešňový dezert s jáhličkami datlemi, kešu ořechy a mandlovým mlékem


Ingredience:
Ingredience:
vařené jáhly250 g
datle4 ks
kešu ořechy2 hrsti
skořice na špičku lžičky
mandlové mléko Provamel dle potřeby
čerstvé třešně bez pecky100 g
třešně na ozdobení
Postup přípravy:

Velké děkuji se pojí právě s tímto receptem na lahodný dezertík. Chtěla bych poděkovat Ivetě Veselé, která je profesionální fotografkou. Ivetiných služeb využívám pro rodinné focení. Příjemná, milá, sympatická a velmi ohleduplná paní fotografka. Ukázala mi, že jde s fotkami vytvářet neuvěřitelné věci. Za to ji patří velké děkuji. Pokud budete hledat kvalitní služby, příjemné prostředí a přístup, vřele doporučji foto-ieta. Děkuji.

A nyní se pustíme do přípravy dezertu. Já jsem měla jáhličky již připravené. Když je plánuji jako přílohu, uvařím jich více a následně z nich vytvářím dezerty. Pokud nemáte vařené, nevadí, jejich příprava je snadná a poměrně rychlá, zvládne to každý.
Jáhly několikrát propláchneme a spaříme horkou vodou, zbavíme je tak hořkosti. Následně jáhly zalijeme dvojnásobným množstvím vody, vaříme společně se skořicí a datlemi, přibližně 15-20 minut, ideálně do odvaření veškeré vody. Pokud by ji bylo příliš, nechte vodu odvařit, případně přeceďte. Následně přiklopíme a necháme vsáknout zbylé množství vody. Vychladlé jáhly rozmixujeme dohladka společně s kešu ořechy a dle požadované konzistence přidáme mandlové mléko, důkladně vyšleháme. Z třešní si vyšleháme hladké pyré, které nalijeme do pohárků, na pyré již jen navrstvíme směs jáhel, kešu ořechů, datlí a skořice, ozdobíme vypeckovanými třešněmi, pokapeme šťávou z třešní.


Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno