Pažitka
Název:

Třešňový džem


Třešňový džem


Ingredience:
Ingredience:
třešně1 kg
cukr krystal600 g
kyselina citronová1 lžička
Pektogel á 40g1,5 balíčku
skořice3/4 ks
mletý zázvor1/2 lžičky
muškátový oříšek1/4 lžičky
drcený hřebíček špetka
Postup přípravy:

U nás se teď dělají zásoby na zimu. Trošku jako křeček (smích).

Vypeckované třešně rozmixujeme a některé jen pokrájíme. Dáme do hrnce a za stálého míchání provaříme asi 1 minutu, přidáme 500g cukru a přivedeme k varu.

Poté přidáme zbytek cukru, tj. 100g smíchaným s Pektogelem, přidáme i kyselinu citronovou a přivedeme zase k varu. Potom ještě vaříme 5 minut a ještě horké naplníme do sklenic.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno