Ingredience: | |
třešně | 3 kg |
kyselina citronová | 100 g |
dobře omytý citron | 1 ks |
cukr | 4 kg |
voda | 1 l |
Použila jsem plané třešně, jsou kyselajší, ale určitě půjde připravit z jakýchkoliv....
Třesně jsem očistila, pořádně omyla ve vodě a celé (nevypeckované) jsem je rukama mačkala do hrnce, aby se z nich uvolnila šťáva. Pak jsem přidala na kolečka nakrájený citron, kyselinu citronovou a litr vody. Přikryla jsem a nechala den v lednici odpočinout. Poté jsem slila šťávu a zbylou dužinu pořádně poctivě opět vymačkala přes síto (nebo plátno). Přidala jsem 4kg cukru, lehce svařila a horké nalila do sklenic. Zbylý třešňový "odpad" jsem pak ještě použila do muffinů, pecky jsem z něj samozřejmě vybrala.
Pozn.: Z uvedených surovin připravíte cca 5 l sirupu.
Podrobné info: