Pažitka
Název:

Třešňový sirup


Třešňový sirup


Ingredience:
Ingredience:
třešně3 kg
kyselina citronová100 g
dobře omytý citron1 ks
cukr4 kg
voda1 l
Postup přípravy:

Použila jsem plané třešně, jsou kyselajší, ale určitě půjde připravit z jakýchkoliv....

Třesně jsem očistila, pořádně omyla ve vodě a celé (nevypeckované) jsem je rukama mačkala do hrnce, aby se z nich uvolnila šťáva. Pak jsem přidala na kolečka nakrájený citron, kyselinu citronovou a litr vody. Přikryla jsem a nechala den v lednici odpočinout. Poté jsem slila šťávu a zbylou dužinu pořádně poctivě opět vymačkala přes síto (nebo plátno). Přidala jsem 4kg cukru, lehce svařila a horké nalila do sklenic. Zbylý třešňový "odpad" jsem pak ještě použila do muffinů, pecky jsem z něj samozřejmě vybrala.

Pozn.: Z uvedených surovin připravíte cca 5 l sirupu.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Barbora Charvátová

    zavřít okno